Blomstervandringar till Ansätten

BLOMSTERFJÄLLET HAR FIRAT 30 ÅR!
Det uppmärksammas under två dagar 2015 med en utställning, berättelser från 30 års verksamhet samt en jubileumsvandring med alla guiderna. Utställningen finns under sommaren 2017 på Gästis i Lillholmsjö.

Hösten 2016 fanns 405 registerade arter på och runt Blomsterfjället Ansätten!
Man behöver inte vara botaniker för att få en fin blomsterupplevelse. Både fjällsluttningar och myrar är så översållade med blommor, att det ibland är svårt att veta var man ska sätta nästa fotsteg.
Med blomsterledenhäftet i handen kan Du bli Din egen guide bland blommorna. Blomsterleden är en markerad vandringsled från Bakvattnet till Ansättens topp. Längs leden finns 25 vitmålade, numrerade stolpar, som visar några av fjällets arter. Beskrivningen av arterna finns i häftet.
Leden är 6 km lång och är relativt lättgången. Den är försedd med spångar och markförstärkningsnät för att skydda de mjuka myrarna. Trots detta behövs normalt stövlar på fötterna.
Halvvägs upp till fjället finns en rastplats med vindskydd och en liten bäck med gott vatten.

Hans Tingman och Rut Magnusson har gjort en fin miniflora Blomsterfjället Ansätten. Den är upplagd som en blomstervandring från Bakvattnet upp på kalfjället. 150 blommor presenteras med foto och text. Köp den gärna och berika din vandring!
Välkommen!
Rut Magnusson

Guidade vandringar sommaren 2018
Avgång från Ewas Pensionat i Bakvattnet kl 10.00.
Guideavgift 150 kr (barn under 15 år gratis). Heldagstur, ca 8 timmar, 12 km.
Betala till Föreningen Blomsterleden bg.868-1918 eller swish 1231148758.
Boka ditt deltagande gärna två dagar innan.
070-380 02 02 eller e-post: fjallbjorken@bakvattnet.com


Vi startar med en speciell upplevelse!

Fredag 22 juni Midsommarnattsvandring till Ansätten - med försommarblommor, midnattssol och god mat.

Vi samlas kl 17.00 och äter en härlig hemlagad midsommarmiddag på Ewas Pensionat i Bakvattnet. I den ljusa midsommarkvällen gör vi sen en trevlig blomstervandring upp mot fjället. Vi hoppas få se fina försommarblommor och en fantastiskt vacker solnedgång. Ta gärna med eget fika för en mysig stund på fjällets topp. Kanske får vi också se fjällälvans dans. Åter i Bakvattnet någon gång efter midnatt, beroende på väderlek och när ni vill gå tillbaka. Guide: Rut Magnusson och Gerd Pederséhn.

Pris: 450 kr/pes. Bokas senast 20 juni 2018 hos Rut Magnusson - fjallbjorken@bakvattnet.com

Lördag 30 juni Blomstervandring till Ansätten. Guide: Gerd Pederséhn.

Lördag 7 juli Blomstervandring till Ansätten. Guide: Rut Magnusson.

Lördag 14 juli Växter för mat, medicin och magi. Jana Novak guidar och berättar om vanliga växters användningsområden inom svensk, samisk och centraleuropeisk kultur.

Lördag 21 juli Blomstervandring till Ansätten. Guide: Anneli Åman.

Lördag 28 juli Örtavandring längs Blomsterleden till Ansätten. Med fokus på växters användning i kök och som läkemedel. Dagen avslutas med ett skönt fotbad. Guide: Gerd PederséhnSidan är senast uppdaterad 2018-06-20


 

Kontakta oss

Fjällbjörken design
Björnrun 121
830 60 FÖLLINGE
Tel: 070-380 02 02
www.bakvattnet.com fjallbjorken@bakvattnet.com

Hitta till oss

Ewas Pensionat (fd. Selmas) ligger mitt i byn, strax intill "Blomsterleden till Ansätten". Här kan du även bo och äta gott.
Fjällbjörken design finns ca 200 meter ner mot sjön.

Gå till karta>>>