Hästaktiviteter och slädfärder med hund

Hundarna ylar av upphetsning när de spänns framför släden. Oroliga tassar trampar i iver att komma iväg. Med ett ryck dras släden loss, tystnaden sänker sig tvärt, och det enda som hörs är hundarnas andhämtning och medarna mot snön.

Det är som en scen ur ”Skriet från vildmarken”, men verklighet för den som kommer hit och provar på. Föredrar du ett lite stillsammare tempo är slädturer med häst ett fullgott alternativ.


Hundspann

5 träffar (sida 1 av 1)

Jet Sleddogs Hundspann

Bakvattnet
Hundspann
Boka ävwn kortare slädhundsturer hos oss! Vi kan nu erbjuda allt från halvdagsturer upp till en hel vecka med hundsläde, pimpelfiske, snöskovandring, skidåkning allt efter dina önskemål. För att ge dig en riktigt exklusiv upplevelse brukar vi inte ha fler än 2-4 gäster, men är ni ett större sällskap så hör av dig så hittar vi bra lösningar! Om du har någon nära dig som tycker om hundar och uteliv så är detta den perfekta födelsedagspresenten eller julklappen! Under sommarmånaderna erbjuder vi Bed and Breakfast och möjlighet till barmarksaktiviteter.
Datum/Period
  • 2017-01-01 – 2019-12-31  

Långan Camp Dannevall

Aspås / Krokom / Långan, offerdal
Fiske / Jakt / Hundspann / Lägenheter
Boende i lyxiga lägenheter med dusch/wc, kök, täljstenskamin, TV. Totalt ca 12 bäddar. Vedeldade kar utomhus finns för spa-verksamhet. Hundspannscamp och slädhundsträning, fiskecamp. Hundpensionat för brukshundar, till exempel jakt-, släd- vall- och eftersökshundar. Campen är en utmärkt utgångspunkt även för jakt, ridturer mm.
Datum/Period
  • 2017-01-01 – 2019-12-31   Efter beställning.

Offerdal Tångeråsen Huskucabin

Offerdal / Tångeråsen
Hundspann / Stugor
Huskucabin är byggd för trevligt boende upp till 4 personer och är anpassad för er som kör rullstol. Stugan andas ”vildmark”. Är uppförd med virke från den egna gården utav skickliga hantverkare från bygden. Den är anpassad efter naturen och har dessutom en egen kraftstation som tar energin från sol och vind. Allt för en enkel och trivsam vistelse mitt i naturen. Huskucabin är bland annat designad för äventyr med slädhundar. Hundarnas välmående och skötsel gör vi gärna tillsammans med er. Med slädhundarna blir inramningen runt Huskucabin ett trevligt minne för livet. Huggen ved vid stugan. Gasolspis. 12V LEDbelysning samt uttag för PC/mobil. Utedass. Vedkamin. Väg sommartid fram till stugan. Båt. Bastant utomhusgrill/spis gjord av Offerdalskiffer. Utemöbler av timmer. Stort trädäck runt stugan. Frisk luft och tystnad.
Datum/Period
  • 2018-01-01 – 2020-12-31  

Skärvångens Get & Fårgård och Husky Holiday

Skärvången
Hundspann / Övriga aktiviteter / Stugor
Välkomna till vår gård! Vår livsfilosofi handlar om glädje och trivsel - och det är precis vad vi vill ge våra gäster och djur! Gör en utflykt till oss och besök vår gårdsbutik med närproducerat mathantverk, charkprodukter samt kött från gårdens djur. Boka lunch- och middagsservering i grilltipi, gårdsvisning och kennelbesök. Hyr en tacka eller get, hyr stuga och bo på lantgård. Njut av hundspannsturer - en eller flera dagar med övernattning.
Datum/Period
  • 2018-01-01 – 2020-12-31   Ring för bokning och överenskommelse om besök.

Åkersjön Fjällspirit Adventures

Ansätten / Åkersjön
Fiske / Guidade turer / Hundspann / Stugor
"Fjällspirit - Fjällens Ande" syftar i första hand på de (intensiva) naturupplevelser som fjällen, skogarna och sjöarna här erbjuder. Det är dessa upplevelser vi gärna vill dela med oss utav. Vi erbjuder dig spännande äventyr året runt. Kanske vill du hellre bara njuta av lugn och ro? Det är naturligtvis inte heller något problem - det är helt och hållet ditt val och vi anpassar oss till just dina önskemål. Har du någonsin tagit en snöskoterutflykt bland vita fjäll? Det är en erfarenhet man aldrig glömmer! Hyr en snöskoter och en guide över dagen! Efter ett par timmar letar vi upp en solig plats där vi gör upp en eld, fikar och njuter av stillheten och den rena fjälluften. En utflykt som lämpar sig för hela familjen! Är du lite mer av den äventyrliga typen och vill du veta och lära dig mer om aktivt friluftsliv? Då kanske en skoterutflykt på 2 eller flera dagar är någonting för dig? Övernatta i tält och/eller fjällstugor, bygg din egen igloo, pimpla och laga din egen mat vid temperaturer ned till -15 Celcius. Ta på dig snöskorna och gå din egen väg genom meterhög snö. Allt hör till. Vad sägs om pimpelfiske? Det är inte bara lugnt och avslappnande utan även en riktigt rolig och unik erfarenhet. Åker du hellre skidor? Diverse längdskidåkningsspår och 2 slalombackar ser till att hela familjen har roligt. Bekanta dig med våra hundar och ta en tur på släden. Allt från några timmar till flera dagar med övernattning i tält - detta är verkligen den ABSOLUTA naturupplevelsen! Vårt sommarutbud är inte heller att underskatta. Boka exempelvis en bäversafari eller hyr en mountainbike eller båt. Ge dig ut på vandringslederna på egen hand eller välj en av våra guidade vandringsutflykter (1 eller flera dagar) eller kanotutflykter (1 eller flera dagar) som dessutom kan kombineras med en överlevnadskurs. De många sjöarna och älvarna inbjuder till fiske.
Datum/Period
  • 2018-01-01 – 2020-12-31  

‹‹‹  1  ›››

Hästar

1 träff (sida 1 av 1)

Wången

Alsen
Hästar
Wången är travsportens riksanläggning och även centrum för utbildningar inom islandshästporten samt Brukshästcentrum i Sverige. Här finns universitetsutbildning, gymnasieutbildning, kurser och yrkesutbildningar för trav, islandshäst, hovslageri och brukshästkörning. Wången erbjuder framförallt yrkesutbildningar. Wången ligger i Alsen med hänförande utsikt över Alsensjön och Oviksfjällen. Här finns också en konferensanläggning, hotell, vandrarhem, stugboende och restaurang.
Datum/Period
  • 2018-01-01 – 2019-12-31   Öppet hela året.

‹‹‹  1  ›››