Fiske i Jämtländska älvar och sjöar

 

Ett litet ryck i spöt, och tyngden av blänket fortplantar sig till dina fingrar. Pirret i magen. Ska det nappa nu? Och plötsligt hugger den, rödingen du väntat på. När kampen är över, och fisken ligger blank och sprittande på isen, bubblar det inombords av glädje.

I de många kristallklara vattnen simmar ädelfisk som röding, öring och harr. Vi visar dig våra finaste fiskevatten i skogslandet och på fjället, så att du kan hitta ditt eget fiskeparadis att utforska med isborr och pimpelspö.

På sommaren gäller spinnare och fluga i våra både lugna och strömmande vatten, men ett enkelt metspö ger också fiskelycka och roliga minnen.

Tips

På Krokoms turistinformation hjälper vi dig gärna att boka din fiskeresa. Vill du veta mera, maila till turistbyran@krokom.se.  

Fiskevägen

går från Krokom till Namsos i Norge - eller tvärtom, om du så önskar. Om fisket och allt annat som finns att se och göra längs vägen kan du läsa mer här>>
51 träffar (sida 1 av 6)

Alsensjön fvo

Alsen
Fiske
Här är det gott om stor fisk, en av Jämtlands rikaste harrsjöar. Årligen tas också mycket grov öring ur Alsensjön. Fiskarter: Öring, Harr, sik, Kanadaröding, Röding, Abborre, Gädda, Lake. Isfisket på vårarna ger mycket fin harr. Fiske från båt, trolling och dragrodd, är naturliga sätt att jaga storöringen.
Datum/Period
  • 2017-01-01 – 2019-12-31  

Bakvattnets fiskevårdsområde

Bakvattnet
Fiske
På Bakvattnet kan du fiska både sommar som vinter. Sjön är inte så stor men anses av många vara den roligaste sjön att fiska på. Bakvattnets FVO har auktoriserade fiskeuppsyningsmän som ser till att fisket sker enligt de beslut som du kan ta del av längre ner på sidan. Fiskekortsförsäljningen gör det möjligt att plantera in röding och öring av lokal stam som på sikt ger god utdelning. Fiskekortsautomat hittar du mitt i byn hos Magnussons Fjällanläggning. Du kan nu även köpa fiskekort på webben: www.iFiske.seoch via sms. Att flugfiska och ro drag på sommaren ger dig möjlighet att njuta av den fina omgivningen samtidigt som du fixar middagsmaten! Tro inte att det bara är på vintern du kan pimpla, låt spöet vara med hela året, man vet aldrig när det nappar!! Sportfiskeredskap: max 3 st dunkrokar, drag, krokar, upphängare etc. Varje fiskare får endast ha ett handredskap/spö i vattnet samtidigt. Fiske med långrev och ståndkrok är förbjudet. Nät, utter och dylikt är förbjudet. Fr o m 31.05.2015 gäller följande priser: Dygnskort 80 kr, 3-dygns kort 140 kr, 7-dygns kort 250 kr, Årskort 500 kr, Gruppkort skolklasser/dag 50 kr, Årskort (Folkbokförd i Bakvattnet) 150 kr, Familjemedlem till fiskerättsägare/år 50 kr, Familjemedlem till årskortsköpare/år 50 kr, Barn under 18 år fiskar gratis. Nu kan du köpa ett Årskort som gäller gemensamt för Åkersjön och Bakvattnet. Detta kort kan endas köpas hos fysiska återförsäljare på orten Irene Nilsson, i Vallrun, Hotell Fjällgården i Åkersjön, Magnussons Fjällanläggningar i Bakvattnet. Pris: Årskortsköpare "Åkersjön-Bakvattnet" : 850 kr, Familjemedlem till årskortsköp. "Åkersjön-Bakvattnet" : 150 kr.
Datum/Period
  • 2017-01-01 – 2019-12-31   Sommar- och vinterfiske

Fahlströms Fiske

Valsjöbyn
Fiske / Övrig service / Fiskecamper / Stugor
Fahlströms Fiske erbjuder boende, uthyrning av båtar och fiskeutrustning, försäljning av bland annat fiskeredskap samt information om fisket i området. Pimpelflugor i många, häftiga färger. En av våra stugor är belägna mitt i byn, 100 m från Valsjön, där våra båtar ligger. Den andra stugan ligger 7 km från byn efter vägen mot Vinklumpen och nära till tjärnar. - STUGA 1, 4-bäddar + 2 med kök, wc, dusch. - STUGA 2, 4-bäddar + 2 med enklare standard, vedspis, kylskåp, tc.
Datum/Period
  • 2017-01-01 – 2019-12-31   Öppettider Måndag - fredag 10-18, lördag 10-14. Söndagar och helgdagar stängt.

Fahlströms Fiske & Byggshop

Valsjöbyn
Fiske / Övriga affärer / Övrig service
Fahlströms Bygg är specialiserade på renoveringar samt om- och tillbyggnader. Vi utför även målning, mattläggning samt har en plåtverkstad där vi tillverkar plåtbeslag och takhuvar efter önskemål. Vi är återförsäljare av Fresks byggmaterial och färgprodukter, samt utför brytning av önskad kulör. Fahlströms Fiske erbjuder boende, uthyrning av båtar och fiskeutrustning, försäljning av bland annat fiskeredskap samt information om fisket i området. Pimpelflugor i många, häftiga färger.
Datum/Period
  • 2017-01-01 – 2019-12-31   Öppettider Måndag - fredag 10 -18, lördag 10-14. Söndagar och helgdagar stängt.

Fiske i Almdalen

Almdalen
Fiske
I Almdalen erbjuds ni som gäst att jaga fiska inom Hotagens naturreservat. Almdalens Fjällgård har 38 bäddar i olika stugor och ligger mitt i ett fiskevänligt område vilket gör att man i princip kan sätta igång och fiska så fort man kliver utanför stugan. Detta gör att stället är optimalt om man vill ta med sig hela familjen ut. Det är statligt fiskekort som man löser för att fiska här och det går att lösa på Almdalens Fjällgård.
Datum/Period
  • 2017-01-01 – 2019-12-31   Enligt gällande fiskeregler. Förbudstider förekommer för vissa vatten.

Fiske i Landösjön

Landösjön, Landön
Båt / Fiske
Landösjön har under de senaste åren blivit ett eftertraktat rödingvatten tack vare sin tillgänlighet, här har ni chans att putsa ert personliga rekord på röding. Fisket bedrivs framför allt på vintern men sommaren har ett minst lika intressant fiske. Förutom röding finns det öring, sik och kanadaröding i sjön. Minimimått är 35 cm, Max antal fiskar är 10 st. Under sommaren finns möjlighet att hyra båt i Landösjön (150 kr/dygn). Fiskekort finns att köpa i automat (sedel) på bron hos Landöbua eller hos fiskekortsförsäljare. Barn under 15 år fiskar med målsman på dennes kvot.
Datum/Period
  • 2017-01-01 – 2019-12-31  

Fiske i Rörvassdalen, Rörvattnets Fjällhotell

Rörvattnet
Fiske
Här i Rörvassdalen, kan du välja mellan elva sjöar, ett trettiotal tjärnar, en mängd åar och älvar - i alla finns ett rikt bestånd av röding och öring. Och här finns inga gränser för när fisket är bra eller dåligt. Sommar som vinter dukas äventyret upp. Utöver vinterns populära pimpelfiske är sommarhalvårets långdragsfiske ett omtyckt alternativ, vid sidan av släpfluga eller wobbler. Grubbdalsån med sina trappstegsforsar är det perfekta alternativet för dig som vill pröva flugfiske och haspel med små spinnare. Ytterligare strömmande vatten med öring, harr och sik hittar du inom cirka 5 mils radie. Guide finns också att boka. Naturligtvis kan du köpa fiskekort genom oss, liksom hyra båt och motor. Skulle du sakna någon utrustning hjälper vi till att ta fram vad du behöver. Vill du uppleva ännu mer av fisket kan du fortsätta längs med den s.k "Fiskevägen". Rörvattnet ligger på halva vägen av den 31 mil långa fiske-sträckan från centralorten Krokom till norska Namsos vid kusten. Prata med oss så hjälper vi till att ordna det kompletta fiske-äventyret. Varför inte börja med Rörvattnet och rödingsfiske och sedan låta färden gå vidare, över såväl låglandssjöar och fjäll som laxälvar och hav.
Datum/Period
  • 2017-01-01 – 2019-12-31   När det är tillåtet för fiske.

Fiskegubben

Nälden
Fiske / Guidade turer
Natur- och fiskeguide. Fiskeguidning i Jämtland och övriga Norden. Kurser i flugbindning, flugfiske och andra fiskeformer. Jag ordnar även fiskekort, boende, fiske i egen sjö,sevärdheter i närområdet, havsfiske i Norge(+valsafari) mat(allt från kolbullar till vildmarks menyer)whiskey-afton, familje aktiviteter, djur-, fågel- samt fotoexpeditioner och mycket annat. Då utbudet är så stort så är det enklast/bäst att ni tar kontakt med mig(tele/mail). Priser är lite beroende av andra aktörer också.
Datum/Period
  • 2017-01-01 – 2019-12-31  

Fiskevårdsområden i Krokoms Kommun

Krokom
Fiske
På Krokoms TuristInformation hjälper vi dig gärna att planera din fiskeresa. Vi visar dig våra finaste fiskevatten i skogslandet och på fjället, så att du kan hitta ditt eget fiskeparadis att utforska med isborr och pimpelspö. På sommaren gäller spinnare och fluga i våra både lugna och strömmande vatten, men ett enkelt metspö ger också fiskelycka och roliga minnen.
Datum/Period
  • 2017-01-01 – 2019-12-31  

Fiskevägenkortet 13 mil fiske Från Krokom till norska gränsen

Krokom
Fiske / Natur
Fiskevägen sträcker sig mellan Krokom i Sverige och Namsos i Norge. Den går genom fiske- och jägarfolkets kulturbygder och erbjuder ett mycket varierat fiske samt många andra trevliga besöksmål. Här finns fiske för såväl den proffsigaste flugfiskare som nybörjaren, många vatten är "barnvänliga" och hela familjen kan njuta av Fiskevägsresan. Det gemensamma fiskekortet "Fiskevägenkortet" omfattar 9 fiskevårdsområden från Krokom till norska gränsen. Information om alla områden, även omfattande boende, mat & kaffe, butiker & bensin samt annan övrig service finns i broschyren "FISKEVÄGENKORTET - FRÅN KROKOM TILL NORSKA GRÄNSEN".
Datum/Period
  • 2017-01-01 – 2019-11-12   Helår. Fiskeförbud råder vissa tider.

‹‹‹  1  2  3  4  5  6  ›››