Skoteråkning på leder i världsklass


Knäpp fast hjälmen, gasa och låt dig tjusas av farten när det jämtländska fjälllandskapet flyger förbi. Låt skoterns hästkrafter göra jobbet och upplev känslan av att utan ansträngning ta dig så långt du vill ut på de vita vidderna. Prova fiskelyckan i renbeteslandets frusna sjöar eller gräv ner dig i en ljuvlig sydsluttning med kaffe och smörgåsar. Om magen kräver något mer, kan du fortsätta till någon restaurang. De många milen av preparerade leder tar dig precis dit du vill.
Våra fjällområden, med Ansättfjällen som centralpunkt, är ett riksbekant skoterparadis för både ensamåkare och familjer. Hyr skoter och kör själv, eller följ med på guidad skotersafari. Du som kör på egen hand tar förstås ansvar för att du kör enlig gällande bestämmelser. Då kan vi alla trivas här i skotrarnas ”Mecka”.


Tips

För dig som kör i fjällen rekommenderas, förutom Skoterledskartan, fjällkartorna Z5 Åkersjön eller/och Z3 Hotagen, beroende på vilken del av Krokoms fjällvärld du vill besöka. Tips om förberedelser, utrustning mm inför din fjällvistelse hittar du på

13 träffar (sida 1 av 2)

Ansättens Fjällstuga

Ansätten / Bakvattnet
Skoter / Skidåkning - längd
Ansättens Fjällstuga med Servering med våfflor och mjukstut, korv mm. Vesselturer på förfrågan/beställning och preparerat skidspår. Timmerkojan med grillplats. Stugan ligger på fjället Ansättens sydsluttning. Här är det helt bilfritt. Fjällstugan är stängd säsongen 2017/2018.
Datum/Period
  • 2017-01-01 – 2019-12-31   Ansättens Fjällstuga är stängd.

Bakvattnet Björnruns Fjällservice

Ansätten / Bakvattnet / Åkersjön
Skoter / Övrig service / Stugor
Skoteruthyrning, vedförsäljning, fastighetsförmedling, snöröjning och paketlösningar. Stuga 6 bäddar uthyres i Bakvattnet, fullt utrustad. Skidspår, skoterled och fiske inpå knutarna.
Datum/Period
  • 2018-01-01 – 2020-12-31  

Big River Camp Storåbränna

Lakavattnet / Laxsjö / Storåbränna
Jakt / Skoter / Hotell/Pensionat / Camping
Spa Hotell, camping, uthyrning av stugor och husvagnsplatser i Storåbränna och Lakavattnet . Uthyrning av skotrar, snow-hawk, fyrhjulingar mm. Safaris och guidade turer. Hundspannsturer. Älg- och småviltsjakt. Events. Försäljning av skoter- arbets- och profilkläder. Se hemsidan för inspirerande filmer. Under sommaren 2018 öppet för lunchservering tisdag-söndag 11-15. Hela anläggningen öppen vid förbokning.
Datum/Period
  • 2017-01-01 – 2019-12-31   Ring för bokning.

Camp Husku

Offerdal / Olden
Jakt / Skoter
Erbjuder äventyr i många former sommar som vinter. Här kan anordnas skotersafari, hundspann, jakt och fiske. Enkelt boende i 4 tältkåtor med elden som värmekälla och matlagningskamrat. Även boende i stugor med vedspis, utedass och hämtvatten. Guidade arrangemang till Kristall-, Silver och Blygruva i området. Minimum 5 personer för arrangemang. Inget minimiantal för enbart boende.
Datum/Period
  • 2017-01-01 – 2019-12-31   Helår, endast förbokning. Minimum 5 personer för arrangemang. Inget minimiantal för enbart boende.

Gunnarvattnet/Goforit.se

Valsjöbyn och Gunnarvattnet, Gunnarvattnet / Hotagen / Valsjöbyn
Fiske / Skoter / Stugor
Bedriver vildmarksturism i form av fiske, stuguthyrning, skoteruthyrning samt skotersafari. Enskilda vildmarks stugor/hus kan hyras. Snöskotrar och tillbehör uthyres i Östersund med omnejd. Hundspann och snöskotersafari. Uthyrning av snöskoter och transport.
Datum/Period
  • 2017-01-01 – 2019-12-31   Förbokas.

Raftälven Utgård / Intrepid Expeditions

Föllinge / Raftälven
Kanot/Kajak / Skoter / Kurs- och lägergård / Stugor
Stor stuga i skogsmiljö uthyres med 14 bäddar, ca 4 km utanför Raftälven. Intill den stora stugan finns också en mindre stuga med 4 bäddar. Utgård specialicerar sig på att anordna arrangemang ute i naturen med tex överlevnadskurser. Samarbetar med arrangörer från England. I stugorna finns gasolspis med ingen el och vatten. Bastu, och badtunna. De hyr även ut 9 Mad River kanoter och en fiskekajak. Pris för kanoter 490 kr/dygn ink flytväst, paddlar, kanotvagn, hjälmar och packtunna.
Datum/Period
  • 2018-01-01 – 2020-12-31  

Skoterns Julafton Åkersjön

Åkersjön
Dagsprogram / Skoter
Dags för Snöskoterns Julafton! Ett stort meeting där alla snackar skoter, Umgås och bara har det härligt. Arrangör: Åkersjöns snöskoterklubb. Restauranger och boende erbjuder er alla en supertrevlig helg med bra underhållning och matupplevelser.
Datum/Period
  • 2019-01-26  

Skotersafari med Goforit.se

Krokom / Östersund
Skoter
Upplev den fantastiska vintermiljön i och omkring Jämtlands län från det lämpligaste färdmedlet för ändamålet, nämligen snöskoter. Under ledning av kunniga guider färdas ni över fjäll, fiskrika sjöar och genom djupa skogar med ett rikt djurliv. Har safaris från halvdag upp till Expeditioner på 10 dagar. Det går även bra att bara hyra snöskotrar. Har Du / Ni aldrig kört snöskoter förut ? Inga problem ! Vi börjar med instruktion, handhavande, säkerhet och körteknik. Det ni behöver i form av vinter kläder: hjälm, skoteroverall, vinterhandskar, vinterskor, tillhandahålls av oss och så givetvis snöskotern ni skall åka på.
Datum/Period
  • 2017-01-01 – 2019-12-31   Förbokas.

Skotersafari, Jänsmässholmens Fjällhotell, Jänsmässholmen

Jänsmässholmen
Skoter
Hotell i den samiska byn Jänsmässholmen. I området finns fina skoterleder, anordnar hel- och halvdags skotersafaris. Vill ni hyra skoter ta kontakt med hotell Holmen så hjälper de er. Pris på förfrågan. Fast det blir skoterförbud den 19/4, så får man fortfarande köra skoter! Skoterförbudet gäller på förbudsområden som är markerade på skoter kartorna (naturreservat) men man får alltså fortfarande köra och åka skoter efter den 19/4... Automatiskt dör säsongen ut efter den 19/4, men det behöver inte vara så.. Vintern är högsäsong här på Jänsmässholmens Fjällhotell, och alla som har varit här en strålande vinterdag kan förstå varför. Här är väldigt snösäkert och utanför dörren har du fantastiska möjligheter att uppleva en vildmark och natur som är få förunnade. Jänsmässholmen och Offerdalsfjällen är något av ett mecka för skoteråkning, och här finns mil efter mil med leder att utforska. Ta med en egen skoter, eller hyr av lokala uthyrare. Vi samarbetar med Offerdals Skoter och Fritid och erbjuder uthyrning och skotersafari efter önskemål.
Datum/Period
  • 2017-01-01 – 2019-12-31   Ring för mer information.

Skotersafari, Rörvattnets fjällhotell

Rörvattnet
Skoter
Rörvattnets Fjällhotell skräddarsyr utflykten för dig och gruppen. Med snöskotern har du både upplevelse och transportmedel i ett. Perfekt när du skall pröva fiskelyckan på en fjällsjö. Snöskoterns närmaste obegränsade framkomlighet ger onekligen en frihets-känsla. Att ta sig fram över vintersjöarna, mot fjällen och slå läger med kaffetermos och renklämma är en obeskrivlig känsla. Kopplar du dessutom på släpet har du gott om förvaringsutrymme. Vi på Rörvattnets Fjällhotell anordnar skotersafari med guide under en halv, hel eller under flera dagar. Vi hyr även ut enbart snöskoter. Bara inom Krokoms kommun finns cirka 100 mil skoterleder och med utgångspunkt från Rörvattnet kan du ta dig både mot syd och nord. Tala med oss så får du veta mer om priser och förutsättningar. Övrig information: - Försäkring ingår, men självrisk tillkommer. - Miniålder för skoterkörning är 16 år, förarbevis för snöskoter gäller. - Alkoholförtäring är inte tillåten under skoterkörning.
Datum/Period
  • 2017-01-01 – 2019-12-31   Ring för mer information
‹‹‹  1  2  ›››