16 träffar (sida 1 av 2)

Byhuset En plats i världen för ny form

Rödön
Café
Ta med dina vänner på utflykt till Byhuset som nu finns med i WHITE GUIDE CAFÉ. FORMBUTIK: I formbutiken hittar du ett urval av inredningsprodukter och kläder från välrenommerade modemärken som Back, Hope och Rodebjer. I rofylld och inspirerande miljö kan du prova plagg med rena linjer, bra passform och kvalitet som håller i längden. Sommaren 2017 lanserades ett nytt klädmärke från BY ENZELL. Utöver ordinarie öppettider kan du även boka tid för Slowshopping på 070-312 50 66. KAFE: I Kaféet serverar vi fika eller mat beroende på säsong. Ambitionen är att använda närodlade och ekologiska råvaror så långt det är möjligt. På vår hemsida www.byhuset.se hittar du Byhusets webbutik, information och öppettider. Byhuset ligger på Rödön i närheten av Vikekärret med orkidéängar, Tibrandshögen, Undromsskogen och Rödöurnans fyndplats.
Datum/Period
 • 2018-01-01 – 2019-12-31  

Café Kroken i Magneten Krokoms centrum

Krokom
Café
Café Kroken i Magneten, Krokoms centrum (gamla Konsum). Här serveras gott fikabröd, sallad och take away. Besök även Krokoms Bibliotek i samma byggnad. Varje onsdagskväll, under vår och höst, är det olika arrangemang i foajén, förutom kommunen så kommer ungdomskulturrådet, studieförbundet, byföreningen och riksteaterföreningen att vara arrangörer. Ibland riktar sig evenemanget till ungdomar och ibland till de äldre, ibland gratis och ibland kostar det en slant beroende på arrangemang. En konstkub är placerad i mitten av biblioteksdelen och där kommer konstnärer att ställa ut sina verk månadsvis. För aktuell information om de arrangemang som anordnas se vår uppdaterade Evenemangskalender på hemsidan eller programmet på Krokoms Kommuns hemsida.
Datum/Period
 • 2018-01-01 – 2019-12-31  

Café Vilan Krokoms Kyrka

Krokom
Café
Mån-ons kl 10-13. Kom och träffas på Café Vilan, en lugn och trivsam mötesplats, med fika och lättare lunchservering. Caféet drivs som ett samarbetsprojekt mellan det sociala företaget Fristad Entreprenad och Svenska kyrkan, Rödöns församling. Fristad sköter det praktiska såsom veckans meny, mat, bakning o.s.v. Kyrkan står mer för den sociala delen, att någon välkomnar gäster, har tid att sitta ner och prata, kan guida kyrkan vid behov etc.
Datum/Period
 • 2018-01-01 – 2020-12-31  

Camillas Mackomat i Åkersjön

Åkersjön
Affär / Övrig service / Café
Här finns allt du behöver i matväg, bensin och annat. Du kan även ta en fika, äta korv eller mackor i caféet. Vi kommer inom kort att bli ombud för Systembolaget och Apoteket. Öppettiderna varierar utifrån säsong, aktuella öppettider finns på min Facebooksida, Camillas Mackomat. Kom ihåg att beställa matkassen en vecka innan du kommer, så ordnar jag den.
Datum/Period
 • 2017-08-29 – 2019-12-31  

Fröjas Oasen i ÅS med Kafé, Växter och Världsbutik

Ås
Övriga affärer / Café
Fröjas, Oasen i Ås på Grönt Center i Ås ligger i natursköna Åsbygden mellan Krokom och Östersund. Här finns kafé, blomsterhandel, handelsträdgård och Världsbutik med fairtrade. Öppet ALLA dagar kl 10-17, även julafton. På Fröjas, Oasen i Ås njuts fika i hemtrevlig växthusmiljö. Bli inspirerad av säsongens blommor och växttillbehör i handelsträdgården. I Jämtlands första Världsbutik med fairtrade handlar man med gott samvete delikatesser och hantverk från världens alla hörn. Aktuell info och menyer finns på www.fröjas.se eller på Facebook. Sök upp Fröjas, Oasen i Ås. Öppettider "Hela Fröjas, Oasen i Ås är öppet årets ALLA dagar kl 10-17, även julafton". Fröjas är en kontantfri anläggning. Endast kort/mobil betalning accepteras.
Datum/Period
 • 2018-01-01 – 2020-12-31   10:00 – 17:00   Hela Fröjas, Oasen i Ås är öppet årets ALLA dagar kl 10-17, även julafton.

Gamla Lanthandeln Krokom

Gamla Krokom, Krokom
Café
Upplev atmosfären i en gammaldags lanthandel! I ett av Krokoms äldsta hus har det varit affär från 1893 till 1965 och gästgiveri till 1948. Idag är Gamla Lanthandeln ett levande lanthandelsmuseum med försäljning av Nostalgivaror och Jämtländska produkter. Här kan man köpa t.ex. plåt-och träleksaker, matprodukter, böcker från Jämtland och gammaldags godis. Carina Grahn Hellberg tar emot besökarna i tidstypiska kläder, talar jamska och sjunger gärna en egen låt om husets historia. En trappa upp i det forna Gästgiveriet visas olika hantverksutställningar, konst -och fotoutställningar. Caféet finns i det gamla bostadsköket på den nedre våningen. Här serveras kokkaffe, hembakt kaffebröd och tunnbrödstutar med getost. På sommaren även uteservering i trädgården ner mot Krokomsviken med olika musikevenemang, friluftsgudstjänst, blomsterkväll, veteranbilsbesök och marknader. Där, vid Krokomsvikens strand kan man även läsa om Storsjöodjuret.
Datum/Period
 • 2017-01-01 – 2019-12-31   12:00 – 16:00   Öppet året om. Tisdag till lördag kl 12.00 till 16.00. Se hemsidan för ändringar.

Hembygdsgården Tunbacken med sommarcafé

Föllinge
Byggnader / Café
Mangårdsbyggnad från tidigt 1700-tal, smedja, bryggstuga, pilgrimshärbre från 1600-talet, starrlada, hölada mm. Redskap, verktyg och en större samling dräkter. I mangårdsbyggnaden finns ett utrymme med minnessaker efter spelman Göran Olsson-Fölinger. Spelmans, musik och dansvecka "Föllingeveckan" med traditionell dans och musik från Jämtland-Härjedalen med Föllinge-Hotagen som specialitet. Sommarcafé med våfflor, stutar och kaffebröd.
Datum/Period
 • 2018-01-01 – 2020-12-31   Stängt för säsongen.

Jordgubbslandet Rödön. Café och självplock, vägförsäljning

Rödön / Silje
Natur / Gårdsbutiker / Café
Besök vårt Café med jordgubbsspecialiteter på menyn. Försäljning av blommor i ett stort växthus - amplar och plantor. Gott kaffe och bröd är grunden men när du fikar på Rödöns jordgubbscafé är det inte bara för kaffet och jordgubbstårtan. Du sitter i en blomsterpark omgiven av livskraft, andas frisk luft från de Jämtländska fjällen och njuter i sommarsolen. Skulle det regna har vi servering under tak och i växthuset med en rogivande tropisk miljö. Vid säsong - självplock (åldersgräns 12 år) och vägförsäljning av jordgubbar. Se hemsidan för uppdaterad information. Stängt för säsongen, välkommen åter 2019.
Datum/Period
 • 2018-01-01 – 2020-12-31   Stängt för säsongen, välkommen åter 2019.

Krokoms Wärdshus

Krokom
Café / Restaurang
Vägkrog vid Krokomsporten i Krokom med restaurang, catering och konferenser. Serverar dagligen två hemlagade rätter, en bred á la carte och grillmeny. Har fullständiga rättigheter. Se hemsidan för varje dags lunchmeny.
Datum/Period
 • 2018-01-01 – 2019-12-31   09:00 – 20:00   Helgfri mån-fre 09.00-20.00, lör-sön samt helgdag 11.00-20.00
 • 2018-01-01 – 2019-12-31   11:00 – 20:00   Helgfri mån-fre 09.00-20.00, lör-sön samt helgdag 11.00-20.00

Mus-Olles Museum

Ytterån
Museum / Café
Redan 1906 öppnade Per-Olof Nilsson sitt museum. Under 75 år samlade han 150 000 föremål, askar, mynt, fotografier, frimärken, keramik, ja, till och med stenar. När inte Mus-Olle, som han kallades, fiskade i Alsensjön så cyklade han omkring i bygden och samlade på saker. Ibland gav han nyfångad fisk i byte, andra gånger utnyttjade han sin goda övertalningsförmåga. Förpackningssamlingen är imponerande. Alla designfantaster får sitt lystmäte tillfredsställt genom de 25000 förpackningar i form av tändstickor, godis, gryner, tvålar, parfymer, röktobak, snus, krydd-or och kaffe, bara för att nämna några. Här finns även frimärken, trycksaker, porslin, keramik, textil och dräktföremål m m. Vid 1800-talets slut sjöd Ytterån på somrarna av liv i form av hitresande kurortsgäster. Det järnhaltiga vattnet lockade eftersom det sades bota dom flesta åkommor. Mus-Olle passade på att välkomna gästerna vid järnvägsstationen och hjälpte dem sedan till något av de fem hotell eller societetshuset som fanns i byn. Som tack för hjälpen fick han ett föremål, som t ex en godis- eller tobaksförpackning. Med tiden lärde han sig tyska och engelska så att han kunde konversera med gäster från övriga Europa. Det medförde i sin tur att samlingen utökades med fantastiska föremål och förpackningar även från andra länder. Mus-Olle bildade 1924 på sin 50-årsdag Ytterå Hembygdsförening. Hans vilja var att föreningen efter hans bortgång skulle förvalta hans enorma samling, vilket föreningen idag gör. Museiområdet är beläget vid Mus-Olles egen fastighet, med hans ursprungliga och ett nyare museum, bostadshus och ett flertal andra byggnader. Här finns ett trivsamt café med våfflor och hembakat bröd. Museibyggnaden är anpassad för personer med nedsatt rörelseförmåga och har en väl tilltagen parkering som även kan användas som tillfällig ställplats för husbilar och husvagnar.
Datum/Period
 • 2018-01-01 – 2019-12-31   Stängt för säsongen, välkommen tillbaka sommaren 2019.

‹‹‹  1  2  ›››