Skidåkning i Ås

Skoteråkning, skidor, fiske, jakt, slädfärder och mycket mer...


Oavsett årstid finns det mycket att göra i Krokom. På vintern hittar såväl skoterfantasten som skidåkaren sina guldkorn bland leder, backar och spår. Under våren njuter soldyrkarna på fjällsluttningarna och framåt juni börjar orkidéerna att blomma. Under sommaren hägrar fiske, kanoting och vandring och under hösten är det jaktsäsong såväl på vilt som bär och svamp

Boka

Bokar gör du direkt på respektive anläggning.
134 träffar (sida 1 av 14)

Almdalen Skogsfågeljakt

Almdalens Fjällgård, Almdalen / Lakavattnet / Laxsjö
Jakt
Amdalens Fjällgård är beläget i naturskönt väglöst land. Bo i fjällstugor med enkel standard och självhushåll. Rip- och trädskällarjakt med guide i Hotagens Naturreservat med statens småviltskort. I paketet ingår tre nätters logi i fjällstuga med trerätters middag, lunchpaket och bastu. Två jaktdagar med guide och hund samt jaktkort och statligt jaktkort. Bagagetransport till och från anläggningen. Se även https://www.facebook.com/AlmdalensFjallgardHotagen.
Datum/Period
  • 2017-01-01 – 2019-12-31   Ripjakt - ring för mer information.

Alsensjön fvo

Alsen
Fiske
Här är det gott om stor fisk, en av Jämtlands rikaste harrsjöar. Årligen tas också mycket grov öring ur Alsensjön. Fiskarter: Öring, Harr, sik, Kanadaröding, Röding, Abborre, Gädda, Lake. Isfisket på vårarna ger mycket fin harr. Fiske från båt, trolling och dragrodd, är naturliga sätt att jaga storöringen.
Datum/Period
  • 2017-01-01 – 2019-12-31  

Ansättbyleden Vandring i Ansättfjällen

Bakvattnet
Vandring
Följ Blomsterleden från Bakvattnet upp mot Ansätten. I stället för att gå mot Ansättens Fjällstuga följer man leden rakt fram via Ripstugan till Ansättbyn. Från Bakvattnet till Ansättbyn är det 9 km.
Datum/Period
  • 2018-01-01 – 2020-12-31  

Ansättens Fjällstuga

Ansätten / Bakvattnet
Skoter / Skidåkning - längd
Ansättens Fjällstuga med Servering med våfflor och mjukstut, korv mm. Vesselturer på förfrågan/beställning och preparerat skidspår. Timmerkojan med grillplats. Stugan ligger på fjället Ansättens sydsluttning. Här är det helt bilfritt. Fjällstugan är stängd säsongen 2017/2018.
Datum/Period
  • 2017-01-01 – 2019-12-31   Ansättens Fjällstuga är stängd.

Ansättåleden Vandring i Ansättfjällen

Bakvattnet / Rörvattnet
Vandring
Ansättåleden går i vacker fjällnatur och passerar flera fiskrika tjärnar. Den passerar även Ansättåns canyon – en spännande upplevelseplats med forsande vatten, grytor och håligheter. Sedan följer den Ansättån ända upp till raststugan nära Ansättbyn. Därifrån kan man vandra västerut mot St. Stensjön eller österut mot Bakvattnet. Terräng & ledbeskrivning: För den som inte vill gå hela leden finns bilväg till Ansättåns Canyon. Canyonområdet är en perfekt utgångspunkt för vandringar till Rörvattnet eller Bakvattnet. Vid Ansättåns canyon finns informationstavlor om områdets geologi och natur. Leden går omväxlande på landsväg, skogsbilväg och skogsterräng. Vägarna är lätta att gå, i terrängen rekommenderas stövlar. Vindskydd och rastplatser finns vid Bustadtjärn, bron över Ansättån, Ansättåns Canyon, Ansättåsågen och Ansättåns raststuga (som även har över - nattningsmöjligheter). Området runt Ansättbyn tillhör Oldflån- Ansätten naturreservat. Ansättåleden är märkt med röd färg. Ledens start: Rörvattnet eller Bakvattnet. Ledens längd: Ansättåleden (från Rörvattnet till raststugan) är ca 16 km lång. Därifrån till Bakvattnet är det 10 km. Leden är enkel att gå och det är lätt att finna vägen. Området kring Ansättåns Canyon ska dock beträdas med stor försiktighet (branta sidor och strida strömmar).
Datum/Period
  • 2018-01-01 – 2020-12-31  

Aspås Hund och Jakt

Marker i Krokoms kommun., Aspås / Krokom
Jakt / Stugor
Erbjuder olika jaktarrangemang i en härlig jämtländsk natur. Bäverjakt eller safari, älgjakt, jakt på skogsfågel och jakt på ripa. Jaktguide och hundar finns. Uthyrning av enkel, mysig stuga med utedass och nybyggd bastu bredvid samt vattenhämtning i brunn intill Grämäraforsen i Långan.
Datum/Period
  • 2018-01-01 – 2020-12-31  

Bad i Gärde

Gärde
Bad
I Gärde finns sandstrand med långgrunt vatten och utsikt över Åreskutan vid badet i Gärdessjön. Ett alternativ för simkunniga är klipporna vid Hällristningarna i Gärdesforsen med jättegrytor, vatten fall och "laguner".
Datum/Period
  • 2017-01-01 – 2019-12-31  

Badplats Trångsviken

Trångsviken
Bad
Badplats vid spaningsplatsen för Storsjöodjuret.
Datum/Period
  • 2017-01-01 – 2019-12-31  

Badplats Wången i Alsen

Alsen
Bad
Badplats rakt nedanför infarten till Wången i Alsen. Här finns möjlighet att ställa husvagn för en natt. Dass finns.
Datum/Period
  • 2017-01-01 – 2019-12-31  

Bakvattnet Björnruns Fjällservice

Ansätten / Bakvattnet / Åkersjön
Skoter / Övrig service / Stugor
Skoteruthyrning, vedförsäljning, fastighetsförmedling, snöröjning och paketlösningar. Stuga 6 bäddar uthyres i Bakvattnet, fullt utrustad. Skidspår, skoterled och fiske inpå knutarna.
Datum/Period
  • 2018-01-01 – 2020-12-31  

‹‹‹  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  ›››