Äta och fika

Välkommen till bords! Äter gott gör du på ortens ”vanliga” matställen eller någon av våra mysiga restauranger på hotellen och pensionaten runt om. Här serverar man gärna lokalproducerad mat och lyfter fram det genuint jämtländska, ibland med vilt som specialitet.

För den fikasugna finns det gott om smultronställen, ofta med hembakta ”krus” på faten och i ovanliga miljöer som lanthandel, konstgalleri eller fäbodvall där korna fridfullt betar. Eller varför inte fylla ryggsäcken med godsaker och njuta av en kopp kokkaffe vid fjällets fot?

Tips

Ring gärna i förväg och boka bord, då restaurangernas öppettider på boende- anläggningarna är säsongsberoende .
32 träffar (sida 1 av 4)

Alsen Wångens Wärdshus, boende och konferens

Alsen / Offerdal
Hotell/Pensionat / Kurs- och lägergård / Stugor / Restaurang
På Wången finner du en mängd olika kategorier av boende, från hotell till vandrarhem. Alla stugor har välutrustat kök, två sovrum med fyra bäddar och möjlighet till extrabädd i allrummet, samt wc och dusch. Sommartid erbjuder vi även boende i våra elevhus med dusch och toalett i varje rum samt samlingsrum och kök. Här finns plats för upp till 90 gäster i dubbel- eller enkelrum. Wärdshuset serverar god mat och dryck i ombonade lokaler med personlig service och omtanke. I stora matsalen bjuder vårt kök på härliga traditionella bufféer. Frukost, lunch och middag med inriktning av modern husmanskost och jämtländska specialiteter. För bokning och mer information, ring.
Datum/Period
  • 2018-01-01 – 2019-12-18   Wångens wärdshus serverar lunch och middag. Under sommaren är det öppet för lunch på vardagar. Se wangen.se för aktuella öppettider och veckans meny.

Bakvattnet Ewas Pensionat

Ansätten / Bakvattnet / Åkersjön
Hotell/Pensionat / Restaurang
Trevligt pensionat med restaurang med fullständiga rättigheter. 2 rum med 4 bäddar, 2 rum med 2 bäddar - dusch/WC i korridoren. Mindre kurser och konferenser. Ewa ´s Pensionat ligger i Bakvattnet, en fjällby 10 mil NV om Östersund, ca 1,5 tim bilresa. Ring för information.
Datum/Period
  • 2018-01-01 – 2019-12-31  

Berliner Schnitzelstuga Restaurang & Café

Längs E14 ca 35 km nordväst Östersund, mittemot statoil i Ytterån, Ytterån
Restaurang / Snabbmat
Vi serverar Schnitzlar i alla dess slag och storlekar, garanterat 100% hemlagade. Vi säljer 3 olika sorter av egna hemgjorda bratwurst. Vi säljer vårt eget hembakade surdegsbröd som bakas i vedugn. Vill du bara fika har vi hembakat kaffebröd. Nu kan du även beställa 3-rätters middag för mindre sällskap, t.ex. familjen eller företag, grillfest för företaget, catering och hemgjorda korvar för din grillfest.
Datum/Period
  • 2018-01-01 – 2020-12-31  

Bowling Kluks Bowlinghall

Kluksgården, Kluk
Övriga aktiviteter / Övrig mat
Kom och bowla i Bowlinghallen i Kluk! 4 banor, handikappanpassade lokaler, god mat och fullständiga rättigheter. Ta med dig dina vänner och Rulla en kula i Kluk! 45 minuter utanför Östersund finner du bowling i toppklass mitt i den Jämtländska fjällvärlden. Perfekt för utflykter, firmafest eller kalas. Koppla av med en stunds bowling i en familjär och avkopplande miljö. Vi serverar även god, hemlagad mat! Fullständiga rättigheter.
Datum/Period
  • 2018-01-01 – 2020-12-31   Se hemsidan för aktuella öppettider och bokning.

Bränna Gårdsmejeri, Gårdsrestaurang och Gårdsbutik

Valsjöbyn
Gårdsbutiker / Stugor / Restaurang
Gårdsmejeri med ostproduktion av högsta kvalitet! Vi gör bl.a. kravostar på ko och get, vitmögelost, blåmögelost, pressade hårdostar, salladsost (feta) och färskost. Gårdsrestaurangen har fullständiga rättigheter, där kan man t.ex. äta raclette på gårdens alla ostar med lufttorkad skinka från Fågelberget. Marie och Tord driver gården sedan 1978, efter 1994 som en Kravgård. Vi ystar på all mjölk som kommer från gården, från 2016 har vi även får så vi kan servera kött som kommer från gården i vår restaurang. Bränna Getgård ligger i Krokoms kommun i Jämtland men vi levererar till hela Sverige. Det finns möjlighet att hyra stugor: Bustuga 4-5 bädd, Härbre 2 bädd, Ugglebo 2 bädd. Gårdsbutiken har öppet året runt mellan kl 10-18, ring innan för att vara säker på att vi är hemma.
Datum/Period
  • 2018-01-01 – 2019-12-31   Stängt för säsongen, välkommen åter sommaren 2019. Gårdsbutiken har öppet året runt mellan kl 10-18, ring innan för att vara säker på att vi är hemma.

Byhuset En plats i världen för ny form

Rödön
Café
Ta med dina vänner på utflykt till Byhuset som nu finns med i WHITE GUIDE CAFÉ. FORMBUTIK: I formbutiken hittar du ett urval av inredningsprodukter och kläder från välrenommerade modemärken som Back, Hope och Rodebjer. I rofylld och inspirerande miljö kan du prova plagg med rena linjer, bra passform och kvalitet som håller i längden. Sommaren 2017 lanserades ett nytt klädmärke från BY ENZELL. Utöver ordinarie öppettider kan du även boka tid för Slowshopping på 070-312 50 66. KAFE: I Kaféet serverar vi fika eller mat beroende på säsong. Ambitionen är att använda närodlade och ekologiska råvaror så långt det är möjligt. På vår hemsida www.byhuset.se hittar du Byhusets webbutik, information och öppettider. Byhuset ligger på Rödön i närheten av Vikekärret med orkidéängar, Tibrandshögen, Undromsskogen och Rödöurnans fyndplats.
Datum/Period
  • 2018-01-01 – 2019-12-31  

Café Kroken i Magneten Krokoms centrum

Krokom
Café
Café Kroken i Magneten, Krokoms centrum (gamla Konsum). Här serveras gott fikabröd, sallad och take away. Besök även Krokoms Bibliotek i samma byggnad. Varje onsdagskväll, under vår och höst, är det olika arrangemang i foajén, förutom kommunen så kommer ungdomskulturrådet, studieförbundet, byföreningen och riksteaterföreningen att vara arrangörer. Ibland riktar sig evenemanget till ungdomar och ibland till de äldre, ibland gratis och ibland kostar det en slant beroende på arrangemang. En konstkub är placerad i mitten av biblioteksdelen och där kommer konstnärer att ställa ut sina verk månadsvis. För aktuell information om de arrangemang som anordnas se vår uppdaterade Evenemangskalender på hemsidan eller programmet på Krokoms Kommuns hemsida.
Datum/Period
  • 2018-01-01 – 2019-12-31  

Café Vilan Krokoms Kyrka

Krokom
Café
Mån-ons kl 10-13. Kom och träffas på Café Vilan, en lugn och trivsam mötesplats, med fika och lättare lunchservering. Caféet drivs som ett samarbetsprojekt mellan det sociala företaget Fristad Entreprenad och Svenska kyrkan, Rödöns församling. Fristad sköter det praktiska såsom veckans meny, mat, bakning o.s.v. Kyrkan står mer för den sociala delen, att någon välkomnar gäster, har tid att sitta ner och prata, kan guida kyrkan vid behov etc.
Datum/Period
  • 2018-01-01 – 2020-12-31  

Camillas Mackomat i Åkersjön

Åkersjön
Affär / Övrig service / Café
Här finns allt du behöver i matväg, bensin och annat. Du kan även ta en fika, äta korv eller mackor i caféet. Vi kommer inom kort att bli ombud för Systembolaget och Apoteket. Öppettiderna varierar utifrån säsong, aktuella öppettider finns på min Facebooksida, Camillas Mackomat. Kom ihåg att beställa matkassen en vecka innan du kommer, så ordnar jag den.
Datum/Period
  • 2017-08-29 – 2019-12-31  

Frasses i Krokom

Krokom
Övrig service / Snabbmat
Gatukök med försäljning av snabbmat i centrala Krokom.
Datum/Period
  • 2018-01-01 – 2020-12-31   Öppet må-fre 10-21.00 Lö-sö 12-21.00

‹‹‹  1  2  3  4  ›››